Благой Лачев изигра силен първи рунд срещу Тудор Костенюк, но в началото на втория беше намерен с дясно кроше и впоследствие принуден да се придаде при успешен захват за гилотина. Това беше последната ММА битка от основната бойна карта на галавечерта на MAX FIGHT 56 в зала “Арена София”, чийто специален гост беше суперзвездата Конър Макгрегър.
Лачев от самото начало беше решил да доминира с борбата си и го направи през почти цялата част от първия рунд. Сериозното му надмощие беше видно, а захватът му през кръста на съперника беше сякаш с клещи.

Благой дори осъществи зрелищен суплекс и със сигурност е направил впечатление на Конър Макгрегър, а единствено последните няколко секунди от рунда бяха успешни за съперника му.
Костенюк обаче осъществи изключителен обрат в началото на втори рунд, когато изненада съперника си със захват за гилотина и успя да я заключи успешно. Преди това той беше записал убийствено дясно кроше в главата на разсеяния за секунда българин, който впоследствие се предаде и мачът приключи.