Загубилият титлата вчера Даниел Александров също бе посрещнат като герой на летище „София“. Останалият със среброто от Рим 2020 борец не скри разочарованието си, но няма търпение да види новородената си дъщеричка. Александров заяви, че олимпийската квота е основната му цел и то още в Унгария.

„Нямам търпение да се прибера и да прегърна дъщеричката ми. В момента само тя може да ме успокои. Всичко, което правех на тепиха, го правех за нея. Борих се с желание и сърце. Всичко е заради нея“, заяви Александров.

„И съм радостен, но и разочарован. Със смесени чувства съм. Разочарован съм. Почти месец бях извън строя заради тежка травма. Явно и това ми изигра лоша шега на финала. Но го забравям и почвам да преследвам квота за Олимпиадата. Дай Боже да постигна това още на първата квалификация в Унгария и да си я взема“, добави още сребърният медалист от Евро 2020.

„Кръв, пот и лишения. Това са лишенията. Далеч си от семейството, приятелите и близките ти. Трябва да спазваш килограми, режими. Тежи и боли, но като мине време го оценяваш. Мечтал съм си само да отида на финал, но вече целите ми са други. Апетита идва с яденото и целта ми е да стана европейски шампион. Дано този от горе да има други планове за мен и да направя това на Олимпийските игри.