Георги Вангелов достигна полуфиналите на европейското първенство по борба в Букурещ, след като записа две победи в категория до 61 кг и допусна само две технически точки. Други трима български национали свободен стил запазват шанс за репешажи, след като се представиха силно в петия ден на турнира в румънската столица.

Вангелов стартира срещу Леомид Колесник от Молдова и го преодоля с 8:1, след което българският национал надви и състезаващия се с неутрален статут Андрей Бекренев с 3:1. Така тази вечер Вангелов ще се бори на полуфинал, в който ще се изправи срещу световния шампион от 2021 Абасхаджи Магомедов. Той е руснак и също е с неутрален статут.

Магомед Рамазанов изнесе силен турнир на 86 кг, след като успя да преодолее двама съперници по пътя към четвъртфиналите. В квалификациите той надви световния вицешампион Владимери Гамкрелидзе с 8:2, а на осминафиналите записа победа с 6:2 срещу представителя на Република Северна Македония – Ахмад Магомедов. Силите на Рамазанов обаче привършиха и на четвъртфиналите той отстъпи с 6:12 на турчина Осман Гьочен.

На 125 кг Ахмед Хубулов стартира с победа с 10:1 срещу молдовеца Георге Ерхан, но българският национал бе спрян от трикратния световен и двукратен европейски шампион Гено Петриашвили от Грузия. Ахмед Батаев също записа победа и загуба, като двамата национали ще чакат изтегляне на репешаж тази вечер.

Единственият отпаднал за деня е Иван Стоянов на 74 кг.

Полуфиналите започват от 16:45 часа.