Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов награди с почетен плакет на ММС Рухан Расим. Българският състезател спечели бронзовото отличие при 61-килограмовите в свободния стил на Европейското първенство по борба до 23 години, което се проведе в Скопие (Северна Македония).

Расим стартира със загуба от представителя на Грузия Теймураз Ванишвили, който триумфира с титлата в категорията, след това преодоля молдовеца Леомид Колеснич в репешажите, а в директния сблъсък за третото място се наложи над Нико Мегерле (Германия).

Почетен плакет получи и треньорът Ангел Тодоров.

Спортният министър поздрави Рухан Расим за успешното представяне и му пожела бъдещи постижения от най-големите шампионати. Младият състезател започва тренировки в Тетевен за Европейското първенство за юноши до 20 години, което ще се проведе в Дортмунд (Германия).

Председателят на Българската федерация по борба Христо Маринов и генералният секретар на централата Валентин Райчев запознаха Кузманов с програмата на националните при мъжете и дамите, които се подготвят за Летните олимпийски игри в Токио.

Общо 7 български състезатели ще вземат участие на най-големия спортен форум в трите стила.