Мими Христова победи Юлияна Янева в най-оспорваната среща на първенството на страната в Стара Загора – 3:2. А с това спечели и титлата при 68-килограмовите, която е олимпийска категория.

И двете са европейски шампионки, но Христова е от по-долната категория. Тя стана и трета в света през 2023-а. Националките спорят за титулярното място в представителния тим за оставащите две олимпийски квалификации.

Мими постигна два успеха в категорията, вторият е срещу София Георгиева – 6:0.

Юлияна Янева се окичи със сребро. Във втората битка тя надигра София с 1:0.

В отсъствието на Тайбе Юсеин титлата при 62-килограмовите спечели Биляна Дудова. Световната и 4-кратна европейска шампионка постигна 4 категорични победи, а в една от срещите противничката й не се яви. В последния сблъсък тя победи и Християна Димитрова туш. 

Тайбе Юсеин пропусна първенството, тъй като още не е възстановена от операция. Но влезе в ролята на треньор и бе край тепиха.

Бронзовата олимпийска медалиста Евелина Николова пък не срещна никакви трудности по пътя до титлата след две категорични победи с технически туш в категория до 57 кг. Първо се справи с Памела Добрева (10:0), а след това и с Несрин Сюлейманова (11:0).

След 8-месечна пауза на тепиха с титла се върна и Миглена Селишка. Европейската шампиона стана първа в най-леката категория до 50 кг след 4 победи, а на финала се наложи над Емине Осман – 10:0.
 

В останалите категории шампионки станаха, както следва: Ирина Бинкова (53), Сезен Белберова (55), Фатме Шабан (59), Гергана Стоянова (65), Ванеса Георгиева (72) и Жанет