Борците ни в класическия стил победиха Сърбия с 5:3 в двустранна среща в Тетевен, където и двата тима са на лагер.

При 60-килограмовите световният и европейски първенец от 2013-а Иво Ангелов срази с технически туш шампиона на съседите Перица Демиржевич.

Сребърният медалист от световни и европейски първенства Кирил Милов (97 кг) пък победи Микай Каджая, трети от последния мондиал, с 4:0.

Успех записа и Николай Вичев (63 кг) над Кристиян Фрис, №1 в Европа, с 3:1. Убедителна победа с туш постигна и Даниел Александров. В категория до 82 кг двукратният носител на пояса „Никола Петров“ подчини младия Зарко Диков. А при най-тежките до 130 кг Радослав Георгиев се наложи над Бобан Живойнович с 9:7.

Въпреки загубата младият Светослав Николов (87) също се представи достойно, като отстъпи с минимална разлика – 1:2 на двукратния №1 в Европа Зураби Датунашвили.

В последния момент съперникът на Константин Стас в категория до 67 кг, бе сменен заради заболяване. Така вместо Давор Щефанек, олимпийски и световен шампион, на тепиха излезе Мате Немеш, трети от последното световно. Нашият борец загуби с 1:3. Поражение с технически туш 0:8 претърпя и Стоян Кубатов (77) от другия брат Немеш – Виктор, №1 в света.

Българският тим бе воден от старши треньора Армен Назарян, а гостите - от Стоян Добрев, който дълги години бе помощник треньор в националния ни тим.

Срещата бе изгледана от президента на федерацията Христо Маринов, който изрази задоволство от моментната форма на състезателите.

„Кирил Милов направи много силна среща, не спираше да атакува и не остави съперника си до последната минута – каза Маринов. - Но особено ме радва, че и младите се представиха на ниво. Светослав Николов се бори силно срещу сърбина с грузински паспорт, който респектира с двете си европейски титли.“

На 6 ноември се очаква Изпълкомът на Международната федерация по борба да обяви съдбата на световното през декември в Белград. По-рано тимът на САЩ обяви, че няма да прати отбор заради пандемията. Засега обаче 70 процента от страните на предишния шампионат са заявили участие.