Мирослав Киров стигна до полуфиналите при 74-килограмовите на Европейското по борба в Рим.

На старта нашият национал победи състезаващия се за Сърбия Заур Ефендиев с 5-0, а след това преодоля и гърка Кирилос Биненпмпоам с 6-0. Така в следобедния сеанс, който започва в 17:45 часа българинът ще срещне най-сериозното си препятствие до момента Махомедрасул Гаджимагомедов (Русия), световен шампион от 2018-а и трети от Евро 2019.

При 61-килограмовите Владимир Дубов стартира с успех срещу германеца Виктор Лизен със 7-1, но след това загуби на четвъртфиналите от руснака Александър Богомоев с 4-5. При успех на руснака в следващата среща Дубов ще продължи в репешажите за бронза. На старта в категория до 86 кг загуба претърпя и дагестанецът с наш паспорт Ахмед Магамаев – 0-5 от руснака Артур Наимфонов. Магамаев също не е загубил шансове да продължи на репешаж.

Същевременно Георги Вангелов стигна до малкия финал за бронза при 57-килограмовите след успех над Леван Вартанов (Испания) с технически туш 10-0 за 2:31 мин. Негов съперник за отличието ще бъде Хорст Лехър (Германия). За бронзовото отличие днес ще спори и шампионът на България в категория до 86 кг Джемал Али, като негов съперник ще бъде украинецът Васил Михайлов. Срещите започват от 19 часа българско време.