Иво Илиев се класира за полуфиналите на европейското първенство по борба до 23 години, а други трима национали загубиха първите си схватки в Букурещ.
 
Илиев започна турнира на 67 кг класически стил срещу литовеца Адомас Григалюнас и го победи по категоричен начин. Българският национал взе преднина още на старта и приключи двубоя с 10:0 и техническо превъзходство в рамките на четири минути. На полуфиналите Илиев ще се изправи срещу турчина Мустафа Йълдъръм, който миналата година спечели бронз на европейското първенство до 23 години в Пловдив. Той обаче го направи в различна категория - до 63 кг.
 
Илия Мустаков загуби рано в категория до 72 кг, но все още има шанс да се бори за бронз. Той отстъпи с 2:9 на украинеца Ирфан Мирзоев, който на четвъртфиналите надви германеца Арон Белшейд. Пътят на българския национал към медал минава през още една победа за Мирзоев този следобед.
 
В категория до 97 кг Калоян Иванов загуби с 1:4 на старта срещу хърватина Винко Проданович, който в последствие падна от литовеца Миндаугас Венкайтис с 2:7.
 
При 82-килограмовите Ивайло Иванов загуби с 1:9 срещу турчина Алперен Бербер. Впоследствие представителят на южните съседи отстъпи на грузинеца Саба Мамаладзе и по този начин българският национал отпадна.
 
Автор: БТА/Ивайло Георгиев