Двама от борците ни са с шансове да продължат на репешажите в първия ден на световното по борба, класически стил в Белград.

На старта в категория до 72 кг Дейвид Димитров се наложи над Самуил Белшейд (Германия) с 3:2, но на четвъртфиналите не успя срещу азера Улви Ганизаде, който е бронзов медалист от Евро 2022, като загуби с технически туш 0:10.

Полуфиналните битки започва от 19 часа.

При най-леките до 55 кг Недялко Петров загуби в първия кръг от казахстанеца Амангали Берболатов с 1:3. Но съперникът му стигна полуфиналите и при нова победа, българинът ще продължи в репешажите за бронза.

От надпреварата отпадна Айк Мнацаканян (77). Бронзовият медалист от световни и европейски първенства не успя срещу шведа Пер Албин Олофнос – 1:5.Скандинавецът загуби в следващия кръг и участието на Айк приключи.

Йоан Димитров също се препъна в шведско препятствия. Националът започна с успех в категория до 87 кг след 5:0 над узбека Нурбек Хашимбеков, а на осминафиналите бе сразен от Алекс Кесидис - 1:5, който в следващия кръг също загуби.

Утре на тепиха излиза други трима наши представители.

В категория до 63 кг Николай Вичев започва с казахстанеца Галим Кабдунасаров, при 82-килограмовите Росиан Дермански ще има за съперник чеха Петер Новак. А Кирил Милов, световен и европейски вицешампион, очаква победителя от двубоя между индиец и кореец в категория до 97 кг.