Двама български национали ще се борят за бронзови медали във втория ден на Европейското първенство по борба класически стил, стана ясно след изиграване на полуфиналите.

Айк Мнацаканян загуби на полуфиналите на 77 кг и утре ще се бори за бронзов медал в следобедната сесия. Българският олимпиец отстъпи с 3:7 на европейския вицешампион  Юнуш Башар (Турция), който ще направи втори пореден опит да се качи на върха на Стария континент.

Съперник на Мнацаканян ще бъде победителят от дуела между Ибрахим Ганем (Франция) и Антонио Каменяшевич (Хърватия).

Йоан Димитров пък отстъпи с 2:10 на Нику Ожой (Румъния), който в последствие тушира за 50 секунди Ислам Абасов (Азербайджан) на полуфиналите. Така българският национал ще срещне Метехан Башар (Турция) в утрешния репешаж. При евентуален успех той ще се бори с Абасов за медал.

Стефан Григоров пък отпадна от турнира със загуба в квалификациите на 55 кг.

Утре на Европейското първенство стартират и последните български национали - Едмонд Назарян на 60 кг срещу Ерик Торба (Унгария), Иво Красимиров на 67 кг срещу Кристоф Бургер (Австрия) или Матеуш Бернатек (Полша), Дейвид Димитров на 72 кг срещу Ховард Йоргенсен (Норвегия), Росиан Дермански на 82 кг срещу Ярослав Филчаков (Украйна) и Кирил Милов на 97 кг срещу Роберт Ершек (Унгария).

Днес след 19:00 България има четири директни схватки за медали при дамите.