България спечели четвъртия си медал на световната купа по борба в Белград, след като Георги Вангелов стигна до бронзово отличие в категория до 61 килограма свободен стил. Той се наложи с 9:8 срещу Мухамад Икромов (Таджикистан) в двубоя за 3/5 място.

Схватката започна с бърза точка в полза на Икромов, но българският национал отговори със събаряне на тепиха и захват през кръста за три точки. Първата част обаче завърши при равенство 3:3 и аванс за бореца от Таджикистан след хватка за две точки в последните секунди.

Вангелов поведе 1:50 минути преди края, когато хвана съперника си за глезена, повдигна го и го изнесе извън тепиха, но Икромов отговори отново с две точки и спечели обжалване за 6:4. Българският национал обаче повтори хватката от по-рано, след като пренесе Икромов извън тепиха. Така той спечели две точки за 6:6 и предимство, а обжалване на съперниковия щаб му даде реална преднина от една точка.Икромов атакува отново в края, и двамата си размениха по две точки на земята, което сложи край на схватката при 9:8 в полза на Вангелов.

Медалите за България:

злато - Юлияна Янева, 72 кг

бронз - Миглена Селишка, 50 кг

бронз - Мими Христова, 65 кг

бронз - Георги Вангелов, 61 кг, св. стил