Биляна Дудова (57 кг) и Мими Христова (68 кг) излизат отново на тепиха за турнира „Дан Колов – Никола Петров“, който започва от утре в Пловдив, зала "СИЛА".

И двете европейски шампионки пропуснаха олимпийската квалификация в Будапеща през март, като в категория до 57 кг квота за игрите Токио 2020 спечели Евелина Николова, но при 68-килограмовите Юлияна Янева не успя да се пребори за визата. Последната пресявка е в София (6-9 май).
 

Янева, която спечели световната купа в по-горната категория до 72 кг през декември, също ще стартира на турнира. При тежките ще се бори Мария Оряшкова (76).
 

При мъжете треньорските щабове са заложили предимно на млади състезатели. Но и опитни борци ще вземат участие.

В класическия стил сили ще мери Даниел Александров (87), двукратен носител на златния пояс „Никола Петров“. В същата категория ще се бори и еврошампионът от 2017-а Тарек Абделслам.

В свободния стил треньорският щаб е заложил на Али Умарпашаев и Мирослав Киров при 74-килограмовите, на Владимир Дубов (65), световен и европейски вицешампион от 2013-а, на Микяй Наим (57), световен вицешампион до 23 г., на Джемал Али (86), втори от Евро 2018. при юношите.