Генералният секретар на Български олимпийски комитет Белчо Горанов връчи специалния приз на БОК на победителя в конкурса на тема "Борба" от Фотосалон "Старт фото София 2020" Григорий Аванян (Русия).
 
Кратката церемония се състоя в тържествена обстановка в залата в Рим, където тези дни се провежда Европейското първенство по борба.
 
Горанов поздрави призьора с връчения специален медал, благодари му за участието в конкурса и му пожела успех. От своя страна руският фотограф Григорий Аванян изказа задоволството си от факта, че негова снимка е отличена сред толкова много фотоси и обеща участие и в следващите издания.
Петото издание на Фотосалон "Старт фото София" бе открито преди седмица в присъствието на стотици олимпийски, световни и европейски шампиони и медалисти, дейци на спорта, културата и бизнеса, журналисти.
 
В приветствието си в изложбената зала на Национална художествена академия легендата на спортната фотография у нас Бончук Андонов съобщи, че "в тазгодишното издание са експонирани повече от 1800 снимки на 176 фотографи от 30 държави, които със своя усет съчетават изкуството с интереса към фотоапарата".
 
Фотосалон "Старт Фото София" се организира под патронажа на Столична община и е в партньорство с Международната федерация за фотографско изкуство, Национално сдружение фотографска академия България "Янка Кюркчиева", Международна федерация по борба, Европейски съюз по борба и Българския олимпийски комитет. Събитието е единствено по рода си в България поради наличието на Раздел "Спорт". Идеята на екипа е да покаже, че спортът и изкуството вървят ръка за ръка.