Кирил Милов отпадна на 1/4-финал в кат. 97 кг на класическия стил на световното в Осло. Българинът загуби с 0:6 от здравия като скала американеца Трейси Хенкок. Преди това Милов, който е световен и европейски вицешампион, тръгна с две хубави победи.

В квалификациите той надделя с 5:0 над норвежеца Ворен, а на 1/8-финала срази с 5:1 южнокорееца Парк. Така Милов чакаше късно снощи Хенкок да стигне финал и да го изтегли на репешаж за бронза.

Другият ни представител вчера – Радослав Георгиев, тръгна с изразителна победа с 9:0 над индиеца Сону Сону в квалификациите, но на 1/8-финал бе победен от норвежеца Оскар Марвик с 6:0. Марвик обаче отпадна още в следващия кръг и не успя да изтегли нашия борец на репешаж за бронза.

Междувременно стана ясно, че националният ни отбор при жените е на 8-а позиция в отборното класиране на шампионата. Съставът ни събра общ сбор от 49 точки.

Класирането по нации спечели съставът на Япония с ъс 196 точки. Второ място зае тимът на САЩ със  147 точки. Топ 3 допълниха монголките. Техните състезателки събраха 78 точки.