Айк Мнацаканян ще се бори на полуфиналите на световната купа по борба в сръбската столица Белград. Други двама българи запазиха шансове за репешажи чрез съперниците си, а още двама отпаднаха.
Мнацаканян започна турнира от осминалифиналите и не загуби точка в обедната сесия. Българският национал в категория до 72 килограма на класическия стил първо надви швейцареца Андреас Веч с 8:0, а след това победи и германеца Идрис Ибаев. Днес следобед той ще играе полуфинал срещу световния шампион от 2016 и европейски от 2017 в старата категория до 71 килограма - Балинц Корпаси от Унгария.

Недялко Петров (55 кг) и Йоан Димитров (87) пък загубиха съответно срещу молдовеца Артьом Деляну и рускака Давит Чакветадзе, които стигнаха до полуфиналите. Така двамата българи ще стискат палци за доскорошните си съперници, за да се класират на репешажите.

Турнирът свърши за Константин Стас (67 кг). Той загуби на осминафиналите с 1:11 срещу сърбина Давор Стефанек, чийто треньор е бившият селекционер на българския национален отбор Стоян Добрев. Олимпийският шампион от Рио обаче отстъпи с 1:7 на руснака Назир Абдулаев в следващата си схватка.

Росиан Дермански (77) пък загуби на старта срещу Денис Хорват с 1:4. Словакът пък отпадна на четвъртфиналите след 1:5 срещу унгареца Золтан Левай.