Айк Мнацаканян бе елиминиран в категория до 77 кг класически стил на световното първенство по борба в Белград, след като отстъпи на осминафиналите. Той е първият български национал на шампионата, а утре стартират Стоян Кубатов (72 кг) и Едмонд Назарян (60 кг).

Мнацаканян започна турнира срещу Емануел Бенитес от Мексико. Двукратният бронзов медалист от световни първенства пренесе веднъж съперника си от партер в първата част на схватката и получи преднина от три точки. След почивката и българският национал бе поставен в партер, но се защити успешно и елиминира мексиканеца с 3:1.

На осминафиналите Мнацаканян се изправи срещу световния вицешампион от 2019 Арам Варданян от Узбекистан. Българският национал спечели първите две точки след два партера срещу настроения дефанзивно Варданян, който обаче получи възможност да атакува около минута преди края на схватката. Мнацаканян се защити, но съдиите прецениха, че е направил непозволено движение и така борецът от Узбекистан изравни.

Варданян задържа равенството 2:2 в последните секунди, което му донесе победа по критерий. На четвъртфиналите обаче той се изправи срещу световния първенец и олимпийски вицешампион Акжол Махмудов. Борецът от Киргизстан спечели шест точки през първата част и задържа преднината си във втората за чиста победа.