Благой Иванов е напълно готов за втория си мач в UFC и се чувства много по-добре отколкото при първия. Това сподели самият той в дните преди двубоя си на UFC Fight Night 146 срещу Бен Ротуел.

Багата бе привлечен с големи очаквания в UFC, а още в първия му двубой срещна бившия шампион Жуниор дос Сантос. Въпреки проблеми с контузии, българинът се справи на ниво и загуби едва след решение.
 
"Имаше по-голямо напрежение върху мен, защото беше първият ми мач в UFC и беше основният за вечерта. Имах проблеми с моето коляно и бях на косъм да се откажа, но реших да се бия. Случиха се някои неща, но сега се чувствам много по-добре в сравнение с първия ми мач", разкри Багата, който е готов за ново тежко предизвикателство в лицето на Ротуел.

"Затова съм в UFC, да се бия с най-добрите в света. Затова съм тук, искам да се бия с най-добрите. Той е тежък съперник, един от хората, които имат най-голям опит в клетката в тежка категория. Подготвих се здраво и се чувствам чудесно за този мач в събота."

Багата разказа повече и за подготовката си, която е преминала в две зали - тази на Американската кикбоксинг академия (AKA) в Сан Хосе и Xtreme Couture в Лас Вегас.

"Направих подготовката си в Сан Хосе при АКА и бях тук четири седмици. Мисля, че се получи много добре с тренировките там. Аз съм много уверен и подготвен за този мач. После в последните две седмици отидох във Вегас да тренират в Xtreme Couture."

В събота вечер Багата е решен да стигне и до първата си UFC победа, макар и да е наясно, че няма да бъде никак лесно. "Мисля, че ще му бъде трудно, но никога не знаеш в тежка категория. Един удар може да промени всичко. Имам тактики, ще видим кой е по-подготвен."

Благой Иванов-Бен Ротуел