Букмейкъри и ММА бойци от цял свят определиха Благой Иванов - Багата (16-1-1) като аутсайдер в предстоящата му среща срещу бразилската легенда Жуниор Дос Сантос (18-5). Дамата ще се изправят един срещу друг на 14-ти юли в Бойси, Айдахо в 5-рундова среща, която ще бъде главна за вечерта. Този двубой ще отбележи и дебюта на 31-годишния българин в най-голямата ММА организация в света - Ultimate Fighting Championship (UFC).

Повечето заложни къщи дават коефициент от 1.60 за победа на бразилеца, а коефициента за победа на Багата се равнява на 2.40. В интерес на истината разликата не е чак толкова голяма, но пък доста по-категорични са част от водещите бойци на UFC.

"Винаги съм бил фен на Дос Сантос. Надявам се той да победи. Може и да се натресе на товарен влак, но кой знае. Не знам много за Благой Иванов, но щом го пускат в дебюта му срещу Дос Сантос, значи има причина", заяви претендентът в полусредна категория Кевин Лий.

"Не знам много за Благой Иванов, но има доста добър професионален рекорд, така че може да е доста опасен. Запазвам си правото да не избера фаворит, тъй като Жуниор е извън клетката вече година, но няма как да заложа против него", заяви основния претендент в тежка категория Къртис Блейдс.

"Жуниор ще победи, вероятно ще го нокаутира. Гледах последните срещи на Благой Иванов и ми се вижда доста небрежен в клетката. Жуниор е много бърз, атлетичен и притежава страхотна защита от тейкдауни. Единственият шанс на Благой е да пласира мощен десен удар над глава, но смятам, че Жуниор ще спечели доста лесно", заяви боецът в лека категория Джеймс Вик.

"Жуниор ще се бие срещу човек, който ще направи своя дебют за UFC. Въпреки че Благой Иванов има страхотни самбо умения и дори има победа над Федор Емелианенко, няма как да заложа срещу Жуниор Дос Сантос. Благой може и да победи, но аз залагам на Жуниор", заяви бившият претендент в полусредна категория Алан Джаубан.

Благой Иванов - Багата (16-1) се намира в серия от пет поредни победи, като в тази серия българинът направи четири защити на своята титла в тежка категория под банерите на World Series of Fighting (WSOF) и Professional Fighters League (PFL). В професионалната си кариера Багата има забележителни победи над ветерани от UFC като Шон Джордан, Лавар Джонсън и Рико Родригес.

Жуниор дос Сантос (18-5) е бивш световен шампион на UFC в тежка категория от 2011-та година. Тогава той нокаутира мексиканската звезда Кейн Веласкес, но в последствие загуби трофея в реванша. Бразилецът е последният човек, който има победа над настоящия шампион на организацията Стипе Миочич, това се случи през 2014-та година. През миналата година двамата направиха реванш, който Миочич спечели чрез нокаут в първия рунд.