Волкан Йоздемир е една от най-бързо изгряващите звезди на Ultimate Fighting Championship (UFC), но той може и да се е забъркал в сериозни проблеми, след като вчера стана ясно, че е бил арестуван във Форт Лодърдейл, Флорида заради нанесена телесна повреда в следствие на побой на неизвестно към този момент лице.

Обвинението на Йоздемир е описано като "Тежък побой - причнил телесна повреда или инвалидност", а той към този момент е задържан в затвора в Броуърд Каунти за неназован период от време с гаранция от 10 000 долара. Към момента не са налице подробности за инцидента, който е довел до ареста на Йоздемир.
Няколко часа след случката от UFC излязоха и с изявление:

"UFC е наясно със ситуацията, свързана с атлета в полутежка категория Волкан Йоздемир. Организацията е в процес на събиране на повече информация и ще следи внимателно какво се случва, преди да определи дали са необходими допълнителни действия".

28-годишният Йоздемир понастоящем тренира с екипа на Combat Club в Лантана, Флорида, въпреки че той пристига от Швейцария. Неговият професионален рекорд е 15-1, включително и 3-0 в UFC. В последните си две битки той нокаутира топ претендентите Миша Циркунов и Джими Мануа за по-малко от минута.