Най-новите двама играчи в пазарджишкия футболен отбор Хебър – гамийците Абдулие Санянг и Усман Бабу Сане, ще стават студенти. Двамата екзотични младежи са приети в Аграрния колеж в града, коментират близки до тима източници.

Академичното бъдеще всъщност е необходимо, за да могат чужденците да поучат нови визи за законен престой в страната. Досегашните им са били валидни до началото на септември.

Тази нормативна пречка е и причината цветнокожите момчета, които привличаха любопитство по време на тренировки, да не се появяват през последните дни на стадион „Георги Бенковски“.

Тъй като в страната ни няма посолство на родината им, са заминали за Нигерия, където да си извадят студентски визи. След това се очаква да се върнат и да продължат да тренират с новите си съотборници.

Гамбийците бяха преотстъпени на Хебър от Левски в средата на август за срок от 1 година, след като изкараха пробен период в столичния тим.

Абдулие Санянг Бамблие е на 19 години и играе на позицията ляво крило, докато 18-годишният Усман Бабу Сане е централен полузащитник.