Треньорът на Велбъжд Радостин Джогански коментира екшъна на мача с Гранит във Владая от Югозападната Трета лига, който беше прекратен в 75-ата минута.
"Сто човека ни биха с ножове и дървета. Всеки искаше да ни убие. Всичко беше провокирано от капитана на Гранит Георги Гайдаров. Той се контузи по време на мача. Излезе и от пейката започна да ни обижда. Имахме контузени футболисти, които пътуваха с нас. Седяха до скамейката.
 
Футболистите от тяхната пейка тръгнаха да бият нашите. Оттам се включиха останалите им играчи и фенове. Не съм виждал такива побоища. На 37 години съм, но когато видях прътовете и ножовете, се уплаших. Това, което стана, мислех, че съществува само в легендите. Не съм преживявал подобно меле и кощунство.
 
Дълги години съм играл по села и паланки из цяла България. Подобна селска чобания не съм виждал. Все едно се върнахме 100 години назад, когато на кладата са палили хора.
 
За пръв път виждам толкова озлобени хора. Нямаше къде да избягаме. Бяхме се сврели в един ъгъл на игрището. Чакахме да ни заколят. Добре, че дойде полиция. Изсипаха се 10 патрулки и линейка. Блокираха цялата Владая. Феновете се разбягаха заедно с Гайдаров. Един от нашите футболисти беше взел на мача детенцето, което беше на 7-8 години. Човекът се разплака, защото не можеше да го намери в мелето. Търсихме го и накрая го открихме. Хлипаше на оградата.
 
Ако полицията се беше забавила, не знам какво щеше да стане. Изпратиха ни с кордон до "Пирогов". Стояхме там до полунощ. Две от момчетата са с комоцио. Половината отбор е насинен", разказва Джогански. /България Днес