Натрупан дълг от предходното ръководство на ПФК Дунав за над 30 000 лева към общинското предприятие "Спортни имоти" бе опростен днес с решение на Общинския съвет в Русе.

От местната управа информират, че задължението е за периода 15 юли 2019 година - 14 юли 2020 година. То е от неплатени такси за ползване на Градския стадион. Първоначално сумата е била 38 250 лева, като погасяването й е разсрочено. Задълженията са изплащани на месечни вноски, като остават още 33 500 лева.

"Тук не говорим за подкрепа за частна фирма, а за сдружение "Футболен клуб Дунав от Русе", което бе основано от група смели момчета", каза кметът Пенчо Милков.

По думите му целта на новото ръководство е Дунав да остане емблема за града, независим от спонсорството на частни фирми и възможно най-широк кръг русенци да го припознаят като свой клуб и да го подкрепят.

Сдружението е създадено през 2020 година и заедно с името "Дунав" приема и задълженията на предишните собственици на акциите. Екипът бързо сформира нов отбор, съставен изцяло от русенски футболисти и възпитаници на местната футболна академия. Те се състезават успешно в Североизточната трета лига, където водят убедително в класирането и се подготвят за завръщане в професионалния футбол.

Броят на трениращите деца също е увеличен и наброява над 350 момчета и момичета, които се състезават в първенствата на различните възрасти в страната.