Третодивизионният Несебър започва зимната си подготговка на 15-и януари и вече е готов с програмата за контролните си срещи. Треньорите Васил Банов и Павел Колев са осигурили седем проверки, две от които са с професионални отбори, а две с лидери в Трета лига.

Първата контрола е седмица след началото на подготовката срещу елитния Царско село, който по същото време ще бъде на лагер в Поморие. "Царете" ще имат два мача край Бургас, а другият е с Нефтохимик Бургас. Останалите съперници на несебърлии през зимата са Созопол, Атлетик Куклен, Добруджа 1919 Добрич, Черноморец Бургас и последната срещу Карнобат точно преди началото на шампионата в Югоизточната Трета лига.

По отношение на селекцията Несебър се разделя с опитния Станимир Баев, който заминава на работа в Англия. В отбора се завръща 24-годишният Стоян Вълчев, който беше спрял с активната си състезателна дейност за около година заради лични ангажименти.

В Несебър са договорили още три нови попълнения, но за момента ще запазят имената им в тайна, за да не бъдат отмъкнати от конкуренти предвид спецификата на Трета лига.

Тимът е на 11-о място след есенния дял на Югоизточната група, но целта е да се придвижи колкото се може по-напред./БТА