Локомотив Мездра победи с 2:1 у дома Балкан Ботевград в контрола, която завърши преждевременно със скандал. 10 минути преди края треньорът на гостите Иван Редовски заплаши, че ще извади своя отбор заради съдийските отсъждания. Той имаше претенции, че при второто попадение на домакините е имало нарушение срещу вратаря. Това накара реферът Росен Гановски да свири края на мача в 80-ата минута.
 
Ботевградчани поведоха в 17-ата минута, когато Дейвид Йорданов проби отдясно и намери непокрит в пеналта 16-годишния юноша Николай Миков, който от непосредствена близост се разписа за 0:1. 
 
Десет минути след почивката локомотивци изравниха чрез новото попълнение Митко Красимиров, който засече с глава центриране от статично положение на Милен Василев. Ботевградчани настойчиво претендираха, че голът е от засада, което нажежи обстановката на терена. 
 
В 65-ата минута главният рефер Росен Гановски изгони капитана на гостите Здравко Атанасов за реплика, но на негово място влезе друг играч.
 
В 80-ата минута мездренските „железничари“ стигнаха до пълен обрат. Тогава дошлият на проби от Франция 27-годишен плеймейкър Джефри Алмейда центрира от фаул, топката „облиза“ гърба на неговия сънародник Мамаду Сисе и влезе в мрежата за 2:1. Заедно с тях в отбора е и Крис Н‘Бонго, който също игра след почивката. Тримата французи ще се опитат да впечатлят треньора Николай Нинов и да останат в отбора