Един от шефовете в третодивизионния ФК Банско – Крикор Румян, коментира последните развития около клуба, след като двама от играчите в състава – Любомир Витанов и Иван Топузов – се оказаха със спрени състезателни права заради манипулиране изхода на мачове с участието на отбора.

Днес Българския футболен съюз извести за наложената мярка, която идва от Дисциплинарната комисия към Зоналния съвет на БФС – София. Сигналът е подаден с писмо от изпълнителния директор на централата Борислав Попов на 10 януари.

„Създадената ситуация безспорно е неприятна. Макар да не съм бил изпълнителен директор по време на извършване на предполагаемите деяния, за които е повдигнато обвинение, се надявам същите да не са се случили наистина. Изхождайки от презумпцията за невиновност, до евентуално влизане в сила на осъдителна присъда, ще помоля да бъдат спестени изказвания и коментари, предполагащи наличие на такава. ФК Банско спазва правилата на феърплея и приветства действията на прокуратурата и БФС за превенция”, заяви Крикор Румян.