Северозападната Трета лига остана с един отбор по-малко, след като Пещера (село Галата) обяви, че напуска първенството на страницата си във фейсбук. Официалната причина е липса на финанси, което беше проблем за ФК Пещера почти през цялото им участие в Трета лига.

Така първенството там продължава с 16 отбора, а всички съперници на отбора от тетевенското село до края на сезона ще пишат служебни победи.

"Уважаеми привърженици, поради дългата борба в нашият клуб свързана с финансовата ни зависимост, за съжаление отборът на СФК Пещера - с. Галата ще прекъсне участието си в Северозападната трета лига! Искаме да изразим нашите благодарности към всички вас, които до момента по какъвто и да е било начин, са подкрепяли нашия клуб. Надяваме се в бъдеще отново да се радваме на хубави мигове, каквито сме имали заедно до сега!", се казва в съобщението.

До момента отборът се издържаше от играещия президент Младен Младенов, който обаче явно няма възможност да завърши сезона. Иначе те се отказват с 23 точки, спечелени от 7 победи и 2 равенства, а също така имат и 12 загуби, като с този актив са 10-и от 17 отбора.