Дерби мачът от петия кръг за първенството на Трета лига между отборите на Вихрен Сандански и Септември Симитли спечелиха гостите с 3:1.

Първи откриха резултата домакините в 9-ата минута след като Николай Георгиев изведе отлично Александър Русков и опитният нападател не сгреши за 1:0. Това сякаш стресна възпитаниците на Иво Тренчев и те заиграха на по-високи обороти и по-често се озоваваха пред вратата на домакините. Смаил Креболиев и Андон Гущеров създаваха доста главоболия на защитата на домакините, взаимодействайки си отлично по левия фланг.

В 39-ата минута, след бърза контраатака на гостите, Асен Васев се озова отдясно пред наказателното поле на Вихрен, видя свободния Креболиев, насочи топката към него и той я отклони в мрежата за 1:1.

След почивката отново по-дейни на терена бяха гостите от Симитли. В 60-ата минута главният съдия Бисер Никифоров отсъди дузпа в полза на Септември след като насочената топка от Асен Топузов се отклони от ръката на защитник на Вихрен. Точен от бялата точка бе Андон Гущеров, който направи резултата 1:2.

В 72-ата минута отличният в този мач Смаил Креболиев, този път по десния фланг, надбяга защитата на Вихрен и насочи топката в далечния ъгъл на вратаря Захари Димитров за 1:3. /БТА