Отборът от Югоизточната Трета лига Родопа Смолян уреди шест контроли по време на лятната си подготовка, която стартира на 3 юли, информира наставникът на тима Кириякос Георгиу. Първата проверка ще бъде с новака в Югоизточна Трета лига Секирово (град Раковски). Срещата ще се проведе на 8 юни на Стадион "Петър Парчевич" в град Раковски. 

За 12 юни е предвидена контрола с Асеновец (Асеновград), която ще се състои в Смолян. 

Следват приятелски мачове с Левски (Карлово) на 15-и другия месец. На 19 и 22 юли са съответно срещите с Гигант (Съединение) и Ботев II (Пловдив), като първата е в Смолян, а втората е в процес на уточняване. 

Последната контрола е на 29 юли с тима на Спартак (Пловдив), като предстои да определи мястото на проверката. Идеята на родопчани е в този мач да направят и представяне пред публиката си. Часовете ще се уточнят допълнително. Подготовката на Родопа ще протече изцяло в Смолян. Първенството за сезон 2023/2024 в Югоизточната Трета дивизия стартира на 5 август. През миналата година Родопа завърши на 11-о място в същата група, но сега с новия треньор Кириакос Георгиу амбициите са по-високи.

Програма за контролите:

8 юли: Родопа (Смолян) – Секирово
12 юли: Родопа (Смолян) – Асеновец
15 юли: Родопа (Смолян) – Левски (Карлово)
19 юли: Родопа (Смолян) – Гигант
22 юли: Родопа (Смолян) – Ботев II (Пловдив)
29 юли: Родопа (Смолян) – Спартак (Пловдив)