Общинският съвет в Кюстендил гласува 225 000 лв. за футболен клуб "Кюстендил". Средствата са за издръжка и участие на различните възрастови групи на клуба в първенствата и турнирите, организирани от БФС през спортно-състезателната 2021-2022 година. Исканията бяха мотивирани с обстоятелството, че във ФК "Кюстендил" спортуват 213 деца, от най-малките до най-големите.

Заставаме зад по-добрите резултати във всички спортове, коментира пред съветниците кмета Петър Паунов. Той посочи, че с докладната общинската администрация иска да покаже, че ще застене зад по-добрите резултати тази година на всички спортове и целта е те да бъдат мотивирани.

"Ключово за нас е децата да бъдат в залите, по терените, в културните институти", каза Паунов. Той допълни, че в момента, в който клубовете не показват добра дейност, сумата стъпаловидно ще бъде коригирана.

В докладната е отбелязано още, че сумите са за наем на терени за провеждане на футболните срещи, покриване на разходите за транспорт, съдийски хонорари, медицинско обслужване, финансово обезпечаване на треньорския състав, подготовката и възстановяването на футболистите, картотеки на състезателите и такса правоучастие.