Новаторски методи за селекция въвежда новакът в Югозападната Трета лига - Рилец Говедарци. Бившите играчи на ЦСКА и Левски Стойко Сакалиев и Георги Сърмов ще отсяват кандидатите за аматьорския тим. Двамата ще бъдат играещи помощници на старши треньора Георги Кацарски.
Клубът организира кастинг, на който са поканени всички желаещи - професионални футболисти, аматьори и дори любители. Единственото условие е да носят със себе си екип, бутонки и огромно желание за изява.
 
От Рилец Говедарци се похвалиха още, че президентът на Локомотив Пд Христо Крушарски ще подкрепя отбора. Той е и партньор на кастинга, който ще се проведе на 26 юли от 17,30 ч. на стадиона в Говедарци. 
 
Ето какво написаха в официалната страница на клуба във Фейсбук:
 
"След всички успехи, които постигна Рилец Говедарци, дойде и естественото продължение - влизане в трета аматьорска лига, “В” група.
 
По този повод организираме подбор за професионални футболисти, както и просто любители, които да станат част от отбора. Ще очакваме всеки, който желае да се включи на 26 юли от 17:30 ч. на стадиона в Говедарци.
 
Носете със себе си екип, бутонки и “огромното си желание”, а ние сме ви подготвили голяма ИЗНЕНАДА:
 
Подборът ще бъде направен от нашия треньор Георги Кацарски, както и от професионалните футболисти Стойко Сакалиев и Георги Сърмов, които ще бъдат част от екипа и след това!
 
Официален партньор на събитието ще бъде небезизвестният Христо Крушарски, който ще подкрепя отбора и в бъдеще!
 
Ако това, което четеш, ти харесва... ако мечтаеш за още футболни изяви или пък мислиш, че сега е твоят момент “да изгрееш” на терена за първи път... ДЕЙСТВАЙ! Защото именно ТИ си човекът, който ни трябва! Очакваме те!
 
Записването става чрез имейл - fc-rilec.govedartci@abv.bg или на: +359 87 7122325 и +359 87 7557585. Информацията, която ни е необходима са три имена и номер за обратна връзка."