С 4:1 Нефтохимик се наложи и над Добруджа /Добрич/, в контролна среща, която се игра днес, на стадион „Градски” – Каблешково.

„Шейховете” доминираха през целия мач, но пропуснаха доста възможности. Заради неразбирателство в защитата им тимът от Добрич откри резултата в 20-та минута. Няколко минути по-късно Ерик Почански проби отляво и подаде към Цветомир Цонков, който стреля , но ударът му мина над напречната греда, Малко след това Иван Цачев изведе Почански на удобна позиция, на метър от вратаря на Добруджа, но той се забави да стреля. В 33-та минута, след като Николай Костов центрира от фаул, Атанас Ташолов остана непокрит в наказателното поле и умело се възползва, изравнявайки резултата 1:1. След минута Почански пропусна възможност да се разпише сам срещу вратаря.

След почивката атаките към вратата на тима от Добрич продължиха. Десет минути след подновяването на играта „шейховете” удвоиха аванса си, чрез Живко Петков, който пресече върната към вратаря на Добруджа топка. В 67-ма минута, Кристиян Мирославов получи пас от дълбочина от Димитър Костадинов. Той центрира към Живко Петков в наказателното поле, но той бе неточен. Десет минути по-късно и Мирославов не успя да оползотвори добро подаване на Джунейт Али. В 85-та минута Димитър Костадинов се разписа за 3:1. Нападателят бе точен след няколко последователни изстрела на свои съотборници, които вратарят на Добруджа парира. За крайният резултат 4:1 допринесе юношата на тима Коста Далев, който заедно с брат си Генчо Далев, влезе като резерва в 85-та минута. В последната минута на двубоя Далев напредна по левия фланг и подаде към Живко Петков, който стреля, но не успя да се разпише, а в добавката Димитър Костадинов оформи резултата.

Състав на Нефтохимик: Андонов, Костов (45 Мирославов), Али (85 К. Далев), Тенев (45 Т. Петков), Ташолов (60 Чахов), Апостолов (60 Димов), Цачев( 85 Г. Далев), Цонков (60 Филипов), Радев (45 Молдованов), Почански (60 Костадинов), Ж. Петков