Ръководството на ОФК Вихрен Сандански излезе с декларация, в която се казва, че има готовност да вземе участие през новия сезон 2023/24 във Втора лига.

"Отборът на ОФК Вихрен заявява категорично, че има готовност, ако бъде поканен от българския футболен съюз, да вземе участие във Втора лига за новото първенство. Нашият отбор има пълната подкрепа на Община Сандански, в лицето на кмета Атанас Стоянов, както и на финансовия благодетел на клуба Коко Динев. Базата на Вихрен е в състояние, което отговаря на всички изисквания за лицензиране на стадиона. От понеделник 19 юни започва подмяна на тревната настилка на основния терен, което означава, че до старта на първенството ние ще имаме чисто нов терен. Също така на стадиона бяха подменени и седалките на трибуните. ОФК Вихрен по нищо не отстъпва на отборите от професионалния футбол, тъй като със сигурност няма друг отбор от аматьорския футбол, в който футболистите да тренират всеки ден, от клуба да им е осигурена всеки ден храна, както и всички необходими възстановителни процедури".

"Готови сме, ако от българския футболен съюз отправят покана да стартираме участие в професионалния футбол. Много добре знаем, че има отбори, които са финансово нестабилни и може да не започнат новото първенство. Ние имаме абсолютно всички гаранции, че клубът е финансово стабилен за участие във Втора лига. Всичко е в ръцете на ръководителите на българския футбол. Югозападна България се слави с едни от най-интересните местни дербита, а такива със сигурност ще има, ако бъдем допуснати да играем сред професионалистите във Втора лига", сподели председателят на УС на ОФК Вихрен Георги Манолев.