Марица (Пловдив) стартира подготовка за предстоящия сезон в Югоизточната Трета лига. В 9:30 часа старши треньорът Стойчо Драмов изведе група от 23-ма футболисти за първо занимание на стадион „Марица“. В неговия щаб като помощник-треньори влизат още Красимир Иванов и Йордан Влашки, както и Валери Домовчийски, който ще бъде играещ помощник-треньор.

В състава на "жълто-сините" се завръщат юношите на клуба Борислав Дончев и Теодор Фърков, които през миналия сезон играха съответно за дублиращия отбор на Локомотив (Пловдив) и Гигант (Съединение). Единственото ново попълнение към момента е Димитър Пройчев, който за последно се състезаваше за тима на Спартак (Пловдив). Тренировки с Марица започнаха и двама млади състезатели, които ще преминат пробен период в отбора.

От клуба обявиха и раздяла с няколко футболисти. Освен напусналите още преди края на изминалия сезон, от Марица си тръгват още Мартин Газиев, който ще се състезава за Пирин (Гоце Делчев), Соломон Джеймс и Ифеани Дейвид, които преминаха в състава на Спартак (Пловдив), юношата Божидар Шехов, който ще продължи образованието си в чужбина, Илия Николов, който ще бъде треньор на вратарите в Марица, Стефан Попов, преминал в тима на Крумовград, Милен Танчев, Илиян Йорданов и Теодор Андреев.

С останалите играчи от състава от миналия сезон все още водят преговори, уточниха от пловдивския клуб.

Футболистите, които стартираха подготовка с Марица, са вратарите Петър Начев и Виктор Петков, както и полевите състезатели Атанас Ташолов, Валери Домовчийски, Олджай Алиев, Георги Трифонов, Христиан Димитров, Ангел Пеев, Наско Христев, Симеон Сираков, Николай Иванов, Георги Вълков, Даниел Беломачев, Радослав Мицев, Емилео Макавеев, Красимир Лютов, Илиан Пиронков, Никола Кръстев, Георги Цонков, Борислав Дончев и Теодор Фърков.

Отборът на Марица ще се подготвя изцяло в Пловдив, като ще изиграе и шест контролни срещи:

- 29 юни: Марица – Ботев II (Пловдив)
- 6 юли: Марица – Родопа (Смолян)
- 13 юли: Марица– Гигант (Съединение)
- 20 юли: Марица – Локомотив II (Пловдив)
- 24 юли: Марица – Асеновец
- 27 юли: Марица – Атлетик (Куклен)