ОФК Кубрат 2016 се отказа от участие в Североизточната Трета лига. Като причина футболните ръководители изтъкват по-малките финансови постъпления от Община Кубрат вследствие от пандемията, невъзможността от провеждането на традиционния седмичен пазар в Кубрат, част от приходите от който отиваха за покриване на част от разходите по мачовете на общинския футболен клуб. 
 
"Пандемията от коронавирус стана причина и за невъзможността за провеждане на редовни тренировки, а това доведе до слабо представяне на отбора в есенния дял от първенството. Много от младите местни футболисти ги е страх да участват дори и в официалните двубои", заявиха от клуба пред РазградНюз.
 
От ЗС на БФС – Варна потвърдиха, че са официално уведомени за решението на ОФК Кубрат 2016 за спиране от по-нататъшно участие в Трета лига – Североизточна аматьорска група. Всички отбори, които по програма за пролетта трябваше да играят с Кубрат 2016, ще спечелят срещите 3:0 служебно и ще прибавят по три точки към актива си.
 
ОФК Кубрат 2016 ще продължи дейността си в детско-юношеския футол – юноши старша възраст, юноши младша възраст и деца, които участват и сега в зоналните първенства. Особено внимание община Кубрат набляга и ще настоява пред ръководството на футболния клуб да се работи още по-сериозно в подготвителните групи на най-малките деца.