Последният в efbet Лига Етър отстъпи на третодивизионния Загорец Нова Загора с 1:3 в контролна среща, която премина при много студено време и постоянен вятър. Поражението е второ за Етър в три мача през тази зима, след като преди това отстъпиха на Ботев Пловдив с 1:2. Това бе и неофициален треньорски дебют на Димитър Бербатов, като последната голяма българска футболна звезда влезе в щаба на Александър Томаш в Етър преди няколко дни.

Етър владееше повече топката, но и аматьорите от Загорец не стояха пред своята врата. В 30-ата минута Александър Хардалов проби по дясното крило и центрира. От малкия пеналт Пламен Иванов посрещна топката от въздуха и вкара под гредата на вратаря Анатоли Господинов.

Етърци реагираха мигновено и пренесоха събитията пред вратата на ветерана Евгени Караманов. Но играчите на Загорец дружно се браниха. Все пак резултатът беше изравнен в последната минута на първата част благодарение на автогола на Добромир Димитров, който с глава прехвърли собствения си вратар след центриране от ляво.

През второто полувреме старши треньорът на "виолетовите" Александър Томаш направи доста смени. Но в 51-ата минута Загорец отново излезе напред в резултата, като този път се разписа Явор Иванов с глава. Той засече центриране от ляво от свободен удар.

В 59-ата минута намиращият се на 2-о място в Югоизточната Трета лига отбор вкара трети гол, този път чрез Димитър Видев. Етърци сбъркаха при изнасянето на топката в центъра и тя отиде у Видев, който излезе сам срещу вратаря и технично я прати в мрежата- 1:3.

До края на мача етърци имаха повече положения, но не успяха да ги реализират.