Новият треньор на Спартак Пловдив ще бъде обявен официално в следващите часове на деня. Почти сигурно е обаче, че начело на отбора ще застане бившият футболист на Локомотив Пловдив - Георги Мечечиев. Той е свободен, след като преди два месеца напусна Гигант Съединение и оттогава е без отбор. Спартак остана без наставник след разгрома с 0:5 от Марица за SESAME Купа на България. 
 
В същото време спортният директор на Спартак Пловдив - Тодор Тимонов, се извини на феновете от името на ръководството за тежкото поражение.  
 
Ето какво гласи официалната позиция на ФК Спартак:
 
Уважаеми привърженици на Спартак,
 
От името на ръководството на клуба искам да ви благодаря за страхотната подкрепа, която ни оказахте в мача с Марица и въпреки тежката загуба бяхте с нас до край.
 
Искаме да ви поднесем нашите извинение за това, че с представянето си на терена по никакъв начин не отговорихме на тази страхотна подкрепа.
 
Нашата основна цел е влизане във Втора лига и по никакъв начин няма да направим крачка назад и ще направим всичко възможно още следващата година да върнем любимия ни отбор в професионалния футбол.
 
Утре (б.р. 15 септември) ще обявим новия треньор, който трябва да надгради направеното до тук от Данаил Бачков, на когото още веднъж искам да благодаря за работата в Спартак.
 
Тодор Тимонов,
Спортен директор на Спартак"