Септември София и Хебър са подали заявки за участие на техни дублиращи отбори в Югозападната Трета лига. Това съобщи председателят на ЗС на БФС Валентин Чакъров пред “Витоша нюз”.

Представителните формации на двата клуба се подвизават във Втора лига. По административен път Септември II и Хебър II ще бъдат включени в състава на ЮТЛ. Както е известно, от новия сезон там е и Витоша Бистрица. Вторият тим на "тигрите" продължава участието си в столичната АОГ - Юг.

Така от сезон 2021/2022 съставът на Югозападната Трета лига ще бъде от 20 отбора. Проблем може да възникне с кандидата за промоция Пирин II Благоевград. Оказа се, че все още няма яснота относно финансовата издръжка на “орлетата”. Ако спечелят предстоящия бараж срещу Левски-Раковски (на 5 юни), те придобиват по право място в третия ешелон. Но има огромна вероятност и да се откажат. До 12 юли ръководството на клуба трябва да подаде заявка за участие през ЗС - София.

При положение, че някой от победителите в срещите-баражи за промоция откаже участие, съставът на групата остава нечетен - 19. Покана няма да бъде отправяна към никой от загубилите отбори.