Вече е ясно, че през 2024 година ще има Конгрес. Новината бе официално обявена и очевидно връщане назад няма. Тук веднага възниква един изключително важен въпрос. Кой и как ще управлява българския футбол? Много е важно футболните клубове да издигнат достоен кандидат, очевидно конкурент на Димитър Бербатов.  

Човек с идеи и авторитет, който разбира, че властта се взима по законен начин на Конгрес, където се чува волята на клубовете. Човек, който не сее скандали и раздори, за да постигне на всяка цена личната си цел, а ще мисли за благото на българския футбол. Обединител, който ще спечели клубовете и феновете с изготвена стратегия, и ясна програма за развитието на родния футбол. Такъв, който залага високи стандарти, и ги следва неотлъчно.  

Трябва да спечели доверието на клубовете и да го припознаят като спасител и обединител. Да го искат и вярват, че ще взима принципни решения. 

Нещо, което не успя да постигне Димитър Бербатов. Бившият национал вместо да се опита да спечели футболната общественост с ясно изложени идеи за българския футбол, влезе във война и през последните две години повече слушахме кой какви дела води.    

Бербатов така и не успя да представи – ясна, точна и конкретна програма, за да ни стане ясно как точно смята да развие българския футбол.  
  
Няма как да си заравяме главата в пясъка. Всички сме наясно, че българският футбол има слабости, които трябва да се изчистят. Както националният отбор, така и клубният футбол.

Кандидатите за най-високия пост в българския футбол трябва да се замислят по този начин ли е редно да се управлява българския футбол? 

Родният футбол няма нужда от повече скандали, разединение всяване на смут и напрежение, а от положителна промяна. Клубовете да му мислят дали ще могат да намерят и издигнат кандидат, който е способен да реши проблемите.