Новакът в Североизточната Трета лига Фратрия (Варна) започна да попълва отбора си със сериозни имена, за да бъде максимално боеспособен през новия сезон. Селекцията във Фратрия включва вратар от Добруджа, участник на Европейско първенство за юноши и опитен украински нападател.

Християн Христов, който е минал и през двата варненски отбора Черно море и Спартак, пристига в най-младия градски клуб от втородивизионния Добруджа (Добрич). Солидно попълнение в защитата идва  от Септември (Тервел) и това е Васил Добрев. Снажният защитник е на 26 години, участвал е на Европейското първенство за юноши до 19 години в Грузия през 2017-а година, със селекционер Ангел Стойков. Добрев е от Бургас, юноша на Черноморец, носил е екипите на доста отбори във Втора лига преди да заиграе в Тервел.

Солидна визитка притежава и нападателят Денис Васин. 34-годишният украинец за последно е играл в литовския Йонава, а преди това е обличал екипите на доста елитни клубове в родината си като Карпати (Лвов), Иличевец (Мариупол), Черноморец (Одеса), Кривбас, Ворскла (Полтава) и Стал (Камянске). Той доказа качествата си и вчера, когато вкара два гола за Фратрия при поражението с 3:4 от Черноморец (Балчик) в контролна среща.

Във Фратрия през новия сезон ще играе и халфът Дениз Кадир, който също носеше екипа на Добруджа доскоро.

Клубът ще играе домакинските мачове от новия сезон на стадиона в курорта Албена. Първенството на Североизточната Трета лига започва на 12-и август.