Отборът на ОФК Несебър, който спечели Югоизточната Трета лига, се отказа от участие в професионалния футбол, съобщиха от клуба.

„Ръководството на ОФК Несебър, на заседание на УС на клуба, взе решение, отборът да откаже участие в родната ни Втора лига за сезон 2023/2024, въпреки спечелената промоция. Преценяваме, че далеч по-важно за момента е бъдещото на ДЮШ на клуба и доизграждането на модерната футболна база. До момента Община Несебър е изпълнила абсолютно всичките си ангажименти към нас. Школата ни върви по възходящ път, работи се много правилно.

Изградихме вече един терен съвместно с БФС. Предстои построяването на спортна зала в комплекса на стадиона и поставянето на осветление на помощния терен. И не на последно място - вече не съм спортен директор, а председател на УС. За мен е много по-важно бъдещето на близо 40 служители на клуба, към които искам да бъда коректен и изряден. Също и към децата от нашата школа.

С уважение: Недялко Москов

Председател на УС на ОФК Несебър”, написаха от ОФК Несебър в официалната си страница.

Очаква се БФС да вземе решение за това кой отбор да смени Несебър във Втора лига.

През уикенда такова желание изяви Черноморец Бургас, който остана на 3 точки от Несебър в класирането. Същото желание изяви и Вихрен Сандански, който завърши на второ място в Югозападната Трета лига след Марек.