Отборът на Марек победи Беласица с 3:1 в дербито от 24-ия кръг на Югозападната Трета лига. Първият и третият във временното класиране премериха сили на стадион “Бончук” в Дупница, като и двата тима са замесени в битката за първото място и търсеха задължителни три точки. 

Двубоят започна с около 10 минути закъснение, тъй като по трибуните се бяха събрали доста фенове, които трябваше да напуснат, за да бъде даден началният съдийски сигнал. Лично президентът на дупничани Цветан Видински обиколи трибуните и помоли привържениците да си тръгнат от стадиона.

Домакините успяха да открият още в 6-ата минута чрез Димитър Панталеев. Малко след това петричани нацелиха страничния стълб.

В 40-ата минута Бела получи правото да изпълни дузпа след нарушение в наказателното поле. Зад топката застана Таушанов, който не сбърка и отбеляза за 1:1. Само две минути по-късно капитанът на Марек - Веселин Любомиров, стреля добре по земя, но Захари Димитров спаси.

В самия край на първата част домакините отново върнаха преднината си. След центриране от корнер Тони Стоичков стреля добре с глава от близка дистанция, вратарят изби, но при добавката Васил Калоянов не сбърка и от почти самата голлиния вкара за 2:1.

В 62-ата минута Марек удвои аванса си. След добър пробив отляво топката бе подадена към Калоянов, който бе свободен около точката за изпълнение на дузпа. Нападателят стреля директно от движение по земя, като с хубав шут простреля вратата на Беласица и покачи до 3:1.


Така домакините се оказаха по-добрият отбор днес и вече водят със 7 точки пред Бела, въпреки че петричани са с мач по-малко в актива си.