Шампионът Лудогорец започна със стряскаща победа контролните си мачове по време на лятната си подготовка. На терена в комплекс „Царско село” тимът на Стойчо Стоев разби с 12:1 третодивизионния тим на Надежда Доброславци.

Новите попълнения на разградчани Мавис Чибота и Дан Битон направиха своите неофициални дебюти със „зелената” фланелка, като първият се отличи с две асистенции и пропусната дузпа, докато Битон реалзиира гол и асистира на Димо Бакалов за едно от четирите му попадения в срещата.

Лудогорец - Надежда Доброславци 12:1

През първото полувреме футболистите на Стойчо Стоев бяха доста „пестеливи” и вкараха само три гола, дело на Джоди Лукоки и Якуб Швиерчок, а бранител на Надежда си вкара автогол. Новото попълнение Мавис Чибота пропусна да вкара първото си попадение с фланелката на новия си тим, след като не успя да реализира от бялата точка.

През втората част паднаха нови цели десет гола, като едно от тях – последното, бе във вратата на разградчани. То дойде от дузпа в последните минути на контролната среща.

Лудогорец - Надежда Доброславци 12:1

източник: ludogorets.com

Димо Бакалов се отличи с четири попадения, докато Вандерсон вкара хетрик. Новото попълнение Дон Битон ознаменува неофициалния си дебют с гол, вкарвайки минути, след като се появи на терена.

Тази среща засега е единствената за разградчани на родна земя. В неделя, 16 юни, отборът отлита за Австрия, където ще протече основната част от предсезонните тренировки. На австрийска земя „орлите” имат планирани 4 проверки – срещу словенския Триглав, шампиона на Азербайджан Карабах, шампиона на Украйна Шахтьор Донецк и румънския Ботошани.


Още по темата:

Георги Домусчиев: Искаме да играем атрактивно, пари за грозен фубтол няма да даваме


Лудогорец - Надежда Доброславци 12:1

източник: ludogorets.com

Най-важното от мача миута по минута. 

Лудогорец - Надежда Доброславци 12:1

1:0 Лукоки 3'

2:0 Атанасов 7'

3:0 Швиерчок 34'

4:0 Дан Битон 50'

5:0 Вандерсон 52'

6:0 Бакалов 55'

7:0 Вандерсон 60'

8:0 Бакалов 63'

9:0 Бакалов 70'

10:0 Серкан Юсеин 73'

11:0 Бакалов 80'

12:0 Вандерсон 82'

12:1 Божилов 84'

Стартовият състав на Лудогорец: Ренан, Иван Йорданов, Керчев, Доминик Янков, Станислав Манолев, Светослав Дяков, Козмин Моци, Швиерчок, Джоди Лукоки, Чибота, Терзиев

10,30 Начало на мача

3' 1:0 Лудогорец повежда рано-рано в мача. Джоди Лукоки открива още в 3-ата минута след хубав рейд по крилото и плътен удар под гредата.

7' 2:0 Прекрасен пробив на новото попълнение Чибота по лявото крило, който центрира много добре, а футболист на Доброславци при опит да избие топката я насочи в собствената си мрежа.

34’ 3:0 за Лудогорец! Чибота, който е много активен по лявото крило, пробива отново и центрира в пеналта, където Швиерчок с глава от няколко метра поразява целта.

35’ Дузпа за Лудогорец! Швиерчок е съборен в наказателното поле и реферът посочва бялата точка. С изпълнението на дузпата се нагърбва новото попълнение Мавис Чибота, но пропуска. Той стреля във вратаря, който успява да отрази.

Край на първото полувреме.

Начало на втората част.

50' 4:0 Новото попълнение на Лудогорец Дан Битон вкарва първия си гол за тима, макар и в неофициален мач.

52' 5:0 Вандерсон вкарва от близко разстояние, за да направи резултата разгромен. Битон стреля много добре, вратарят изби, а за Вандерсон не остана нищо друго освен да реализира поредния гол за Лудогорец.

55' 6:0 Димо Бакалов излиза сам срещу вратаря на Доброславци, финтира го и на празна врата реализира шестия гол в мача.

60' 7:0 Серкан Юсеин асистира на Вандерсон в наказателното поле, който вкарва втория си гол в мача и седми за Лудогорец.

63' 8:0 Лудогорец няма спирка! Димо Бакалов бележи, след като получи пас от Манолев, осовбоди се от опеката на бранител и насочи топката във вратата за 8:0.

70' 9:0 Хубав пробив на Дан Битон отляво завърши с центриране по земя към Бакалов, който оформя своя хеттрик.

73' 10:0 Серкан Ювеин прави резултата двуцифрен. Той се разписва след пас на Светльо Ковачев.80

80' 11:0 Климентов пробива отдясно и центрира в наказателното поле, където Димо Бакалов с крак засича за 11:0. Това бе 4 гол за Бакалов в мача.

82' 12:0 Вандерсон отново е точен и прави резултата 12. Асистенцията за поредния гол бе на Ковачев.

84' 12:1 Гол за Надежда Доброславци! Третодивизионният тим бележи почетно попадение от дузпа

Край на мача!