Сензацията на есенния полусезон в Югоизточната Трета лига - Гигант Съединение, постигна убедителна победа с 4:1 над втория отбор на ЦСКА, който играе в Югозпдната Трета лига. За "червените", водени от Стамен Белчев, играха и четирима от футболистите, които се прибраха от лагер в Турция с първия тим.
 
Резултатът беше открит от Свилен Щерев, който прати топката във вратата след изстрел с глава в 20-ата минута. Четвърт час по-късно Здравко Жилов удвои преднината на своя тим след самостоятелен пробив и отсечен удар.
 
Играчите на дубъла на ЦСКА върнаха едно попадение в последната минута на първата част. Юлиян Илиев вкара много красив свободен удар и обра овациите и на феновете на Гигант.
 
След почивката тимът от Съединение отбеляза още два гола. В 70-ата минута се разписа Георги Мавродиев с красив удар по диагонала, а десет минути по-късно Кристиян Николов центрира към Георги Коев, който с пета оформи крайното 4:1.
 
След мача пък феновете на Гигант се шегуваха, че техните футболисти се представят много добре срещу всеки отбор с името ЦСКА и затова са се устремили към Втора лига, където ще могат да премерят силите си с втория отбор на ЦСКА 1948. На 26-и ноември Гигант отпадна от ЦСКА за Sesame Купа на България след изпълнение на дузпи.
 
Автор: БТА/Атанас Василев