Георги Мечечиев вече не е старши треньор на Гигант Съединение, обяви самият той. Бившият защитник на Нефтохимик, Славия и Локомотив Пловдив напуска "гигантите", след като под негово ръководство тимът постигна най-големите успехи в историята си.

При Мечечиев отборът на Гигант завърши на 3-о място в Югоизточната Трета лига, но през огромната част от сезона те бяха реален претендент за промоция в професионалния футбол. Те завършиха и с най-добри резултати в преките двубои с победителя Несебър и Черноморец Бургас, които се наредиха на първите две места. Сега младият специалист ще очаква нови предложения от отбори, които имат амбицията да се развиват.

Но истинската радост за хората в Съединение беше срещата с ЦСКА в турнира за Купата на България, където аматьорите бяха съвсем близо до сензацията. Те завършиха наравно след 120 минути игра и се предадоха при изпълнението на дузпи. През новия сезон Гигант Съединение ще бъде воден от местния специалист Васил Василев.

Първенството в Югоизточната Трета лига завърши днес, като победител е ОФК Несебър, който си осигури и промоция във второто ниво. Изпадат Борислав Първомай и Верея Стара Загора, а тимът на Сливен също ще се раздели с групата, ако от Втора към Трета дивизия слезе и ОФК Созопол.