Двукратната медалистка от Олимпийски игри и петкратна световна шампионка по спортна стрелба - Весела Лечева връчи специална награда "Постижение за историята" за поставилия рекорд по най-много изиграни мачове в елита на българския футбол - Георги Илиев. Весела Лечева е основателка на "Дакс Медия", която притежава правата и организира анкетата "Футболист на годината" заедно с Българската асоциация на спортните журналисти.

Специалният приз на Лечева на 59-ата церемония бе за обявилия оттеглянето си от футбола като рекордьор футболист на Черно море, ЦСКА и Локомотив Пловдив. През 2019 година с екипа на "черно-белите" Георги Илиев подобри един от знаковите рекорди в историята на българския футбол. А в уникалната кристална награда е вградено 3D лого на "Футболист на годината" заедно с измерението на огромното постижение на полузащитника - 461 изиграни мача в българския елит.

Георги Илиев бе възпрепятстван да вземе лично наградата си. Тя бе получена от президента на Локомотив Пловдив - Христо Крушарски.