Дейвид Луканов е най-новото попълнение във Фратрия Варна, трети в класирането на Североизточна Трета лига. През есента той беше част от втория отбор на Черно море. Подвизава се в защитната и халфовата линия. Преди Луканов, Фратрия взе още двама млади състезатели – полузащитника Стелиян Добрев от ЦСКА 1948 и десния бранител от Етър Валери Христов, който е юноша на Черно море.

Първата контрола на отбора е на 13 януари срещу тима на Спартак Варна. Припомняме, че двата тима се срещнаха в турнира за Купата на България, като на Коритото „соколите“ се наложиха с 3:1.

Общо девет проверки планира да изиграе тимът до старта на пролетния полусезон в третия ешелон. Осем вече са уредени. Търси се съперник за още един мач.

В клуба са оптимисти, че ще влязат за първи път в професионалния футбол и затова привличат играчи, които да им вършат работа там.

След есенния полусезон в Трета лига – Североизточна група Фратрия е трети, на 3 точки пред Септември Тервел. Първите два Лудогорец 3 и Черно море 2 обаче нямат право на професионална промоция според наредбата.

Програмата за контролите:

13 януари: Фратрия Варна – Спартак Варна

17 януари: Фратрия Варна– Лудогорец II Разград

20 януари: Фратрия Варна– Лудогорец III Разград

24 януари: Фратрия Варна – Черноморец Балчик

27 януари: Черно море II Варна – Фратрия Варна

31 януари: Фарул II Констанца – Фратрия Варна

3 февруари: Фратрия Варна – търси съперник

10 февруари: Фратрия Варна – Спартак II Варна

17 февруари: Фратрия Варна – Фратрия II Варна