Грозни сцени се разиграха след мача от Югозападната Трета лига между Беласица Петрич  и Балкан Ботевград, завършил 3:3. Домакините изпуснаха победата в 89-ата минута и това явно отключи агресията сред феновете. Веднага след последния съдийски сигнал 15-20 фенове на “комитите” нахлуха на пистата и нападнаха играчи на гостите. Най-много пострада Симеон Иванов-Матераци, чийто нос беше разбит. Освен юношата на Левски, удари получиха голмайсторът на Балкан Емил Колев, капитанът Петър Василев и нападателят Калоян Бонев.
 
Съдията Иво Андреев се отърва благодарение на играчите на Беласица. Единият тъчрефер Калоян Кацаров обаче беше изритан от фен.
 
Именно футболистите на Симонович и ръководството на домакините са в основата да няма по-сериозни ексцесии, тъй като около 10-те стюарди не успяха да се справят сами. Играчите на Балкан дори бяха затворени в някои от помещенията на хотела, който се намира в сградата, където са и съблекалните. Те останаха, докато не дойде полицията, за да изведе феновете на Беласица, които до този момент продължаваха да търсят саморазправа. Нещо, което делегатът Атанас Петкашев от Благоевград, трябва да е описал и сега предстоят тежки наказания. Накрая полицейски кордон изведе автобуса на Балкан до пределите на Петрич и играчите на гостите отпътуваха спокойно за Ботевград.