Ботев Пловдив разгроми съгражданите си от Марица с 6:0 в първата си контрола за 2020 година. Проверката се игра на комплекс „Ботев 1912“ в Коматево.

Участие в мача не взеха основните играчи на „жълто-черните“ Тодор Неделев, Антонио Вутов и Димитър Пиргов, които получиха почивка от треньора Ферарио Спасов. Сред титулярите за „канарчетата“ попаднаха младите таланти Станислав Работов, Бисер Бонев, Станислав Шопов и Никола Илиев.

Проверката бе първа и за Марица. Отборът стартира подготовката си в понеделник и на няколко тренировки се изправи срещу днешния си противник.

Домакините откриха резултата още в 3-ата минута, когато Александър Тонев получи топката около дъгата на наказателното поле и с плътен удар в горния десен ъгъл реализира. Постепенно след попадението действията на терена се поуспокоиха и в тези минути липсваха головите положения.

Все пак Ботев продължи да дърпа конците на терена и в 23-ата минута удвои преднината си. Филип Филипов центрира отдясно, топката срещна гърба на защитник на Марица и прехвърли стражът на гостите Гръблев – 2:0.

В 30-ата минута „канарчетата“ направиха резултата класически. Станислав Шопов реализира отблизо, възползвайк исе от остър пас по земя на Александър Тонев. Седем по-късно Гръблев спаси техничен удар на капитана Лъчезар Балтанов.

Все пак малко по-късно халфът реализира във вратата на Марица, след техничен удар покрай вратаря на гостите.

През втората част в игра и за двата отбора се появиха много от резервните футболисти. В 62-ата минута Марица можеше да намали резултата, но топката премина покрай десния страничен стълб на вратата на Аргилашки. След това на два ппъти опитния Тодор Тимонов се опита да застражи вратата на „жълто-черните“, но действията му останаха без успех.

В 80-ата минута Ботев Пловдив реализира пето попадение. Димитър Тонев напредна и с удар в долния ляв ъгъл реализира.

Седем минути по-късно Стефан Попов оформи крайният резултат с красив удар в долния ъгъл на вратата.

Следващата контрола на „канарчетата“ е на 18 януари, събота срещу украинския Александрия в Турция.