БФС се е ангажирал да ремонтира стадиона на Балкан Ботевград. Това разкри кметът на града Иван Гавалюгов. Той добави, че общината вече е в преговори с централата за съвместно използване на съоръжението. 

"В преговори сме с Българския футболен съюз за съвместно ползване на футболния стадион. Имаме вече изготвен проект за споразумение, което съвсем скоро ще сключим. Съгласно него, БФС се ангажира да финансира ремонта на футболния терен - дренажна система, изграждане на автоматична поливна система и подмяна на тревното покритие, заяви Гавалюгов на брифинг.

"Наш ангажимент е влизането на футболния отбор "Балкан" в "Б" група, професионалната лига, където има съответните изисквания за лицензирането на стадион за професионален футбол. Вече мина комисия на БФС, която е изпратила протокол от проверката какви са изискванията за лицензиране на стадион за провеждането на срещи от професионалните футболни групи, каквато е "Б" групата. Община Ботевград ще направи съответните ремонтни дейности на трибуните и другата инфраструктура, която се изисква", допълни той.