С тридневни тържества ще бъде отбелязан 100-годишният юбилей на Миньор Перник. Те ще започнат на 26 юли в община Перник. На следващия ден са планирани турнири в детските школи, както и състезание с участието на фенове, деятели и ветерани. На 27 юли всички миньорци, таланти от школата и техните родители ще се съберат пред Съдебната палата в Перник в 16 часа. Ще има шествие до Стадиона на мира, където ще се играе приятелски мач с отбора на Миньор Чикаго. Празникът ще бъде гарниран с много музикални изпълнения, посветени на отбора, ще бъде прожектиран филм и за верността на пернишките футболни фенове.

Вече започна кампания за набиране на средства за отбелязване на юбилея.От няколко дни е активна кампанията DMS MINYOR - 100 години "МИНЬОР-ПЕРНИК". Всички, които искат да помогнат на пернишкия клуб могат да изпратят дарителски SMS с текст на латиница DMS MINYOR на номер 17 777 /за абонати на Telenor, VIVACOM и A1/. Инициативата е насочена към събиране на повече средства, за да се организира подобаващо честване на празника.

Първият футболен клуб в селището Перник е създаден през 1919 година под името СК "Кракра", но е регистриран и официално утвърден от БНСФ /Българската Национална Спортна Федерация/ през 1920 година.